Земи се’

Тишина
која многу кажува.
Насмевка
која солзи не сокрива.
Песна што само ја издава тагата.

Одам тивко,
за да не ја разбудам
тишината во собава.

Постоиме,
а се’ е исчезнато..
и наеднаш – магија,
се’ постои, а нас не’ нема.

Земи ја светлината
од мрачниве мисли,
земи ја радоста
од тагава,
земи ме мене.
Од тебе.

Земи се’,
земи баш се’ што остана од ова ништо
и однеси,
и однеси се’ таму,
никаде.

Земи се’ пред да биде доцна.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s