Освен јас

Кога месечината ќе заспие
и сонцето ќе го започне својот од,
кога зрак по зрак се буди
кон денот раце подавам
да видам што ми нуди.

Continue reading

Advertisements

Пеплишта

Детство..желби..соништа..
Пеплишта..
Судбината ги спали, ја разнесе пепелта ко ветер, а секое жарче што остана од огнот го потури со вода, да не се разгори повторно.
Ме спали мене, жива. Continue reading